Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой имал ли подобен проблем - гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой имал ли подобен проблем - гасне

Преди известно време ми направи следния проблем:Карам по бул. България и на един от светофарите натискам съединителя да включа на 3(от 4) и тя изгасна.На следващия светофар същата случка , само че не искаше да запали.Избутах я от кръстовището да не преча и като врътнах ключа запали.
    Знам , че диагностика му е майката , но нека пишат хора които са имали такъв проблем , а не да пращат на диагностика.
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Честно казано диагностика си трябва, предполагаеми са датчик на коляновия или на разпределителния вал.
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
      Честно казано диагностика си трябва, предполагаеми са датчик на коляновия или на разпределителния вал.
      един от двата
      на диагностика ще покаже кой точно
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз имах проблем с имото - оказа се куплунг - ту има, ъу няма контакт

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          Преди известно време ми направи следния проблем:Карам по бул. България и на един от светофарите натискам съединителя да включа на 3(от 4) и тя изгасна.На следващия светофар същата случка , само че не искаше да запали.Избутах я от кръстовището да не преча и като врътнах ключа запали.
          Знам , че диагностика му е майката , но нека пишат хора които са имали такъв проблем , а не да пращат на диагностика.
          Добре де, как очакваш някой да ти каже еднозначно какво и е на колата? И да е имал такъв проблем, как може да си сигурен че е бил точно от същото като при тебе?

Колкото и банално да звучи - правилният отговор е ДИАГНОСТИКА. Там ще си покаже. Няма друг начин ( всъщност има - сменяш наред докато се оправи).
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Колкото и банално да звучи - правилният отговор е ДИАГНОСТИКА. Там ще си покаже. ( всъщност има - сменяш наред докато се оправи).
            Не звучи банално.Преди време ходих на диагностика , защото не искаше да запали когато е топла.Очаквах да ми кажат датчик колянов вал.Само че , там ми казаха , няма синхрон между датчик колянов вал и разпределителен вал.Висях половин час пред магазина на axm -а за да запали.След като си смених датчик колянов вал, проблема изчезна.
            Когато ми направи този номер колата беше студена.С предишната кола имах този проблем , но тя беше бензин и го правеше всеки път.Там се оказа кабела от дистрибуторната капачка до бубината.

Comment

аз имах същият проблем , след време се влоши не само,че започна да гасне докато се движа ,но и на място имаше проблем с паленето след това ... проблема се реши със смяна на датчика на коляновия вал ...

Comment

Аз имах подобен проблем януари месец . Гаснеше в движение и след извесно време пали . На диагностика излезна регулатора за налягане на ГНП-то . В край насметка излезна ,че самата помпа е проблемна и по точно разядени уплътнеия на капаците и . Гумените парченца лъжеха регулатора .

Първо виж какво ще излезе на диагностика и после пиши да се умува
                156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Първо да се видят грешките.

И да допълня, може да е регулатор или датчик на рейла, може и горивния филтър, може и кофти нафта.....
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                    Не звучи банално.Преди време ходих на диагностика , защото не искаше да запали когато е топла.Очаквах да ми кажат датчик колянов вал.Само че , там ми казаха , няма синхрон между датчик колянов вал и разпределителен вал.Висях половин час пред магазина на axm -а за да запали.След като си смених датчик колянов вал, проблема изчезна.
                    Когато ми направи този номер колата беше студена.С предишната кола имах този проблем , но тя беше бензин и го правеше всеки път.Там се оказа кабела от дистрибуторната капачка до бубината.
                    Ми трябвало е първо да смениш диагностика.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Да изтупам темата от прахта.След този инцидент до миналата седмица нямах никакви проблеми.Тогава започна да гасне доста често и отидох при Бобо. Оказа раздробен горивен филтър.

Comment

Working...
                      X